Vihorlát-hegység egy napban iziben (2019. nov. 23)

A kevesek által ismert Vihorlát-hegységbe látogatunk el, hogy kicsit a természetben lehessünk. A terület a Világörökség része, köszönhetően az elzártságából adódóan érintetlen erdeine, illetve annak, hogy túránk idevezet. Két kiváló kilátópont található itt maga a Vihorlát csúcs, illetve a Szinnai-kő.

Két túrát kínálunk, egy könnyedet és egy nehezet.

Nixugribugri langzamspacíren  túra: Krivec- Halastó- Szinnai-kő 1006m – Halastó-Krivec

Itt van lehetőség kényelmesen sétálni egyet az erdőben, megetetni a tóban a névadó halakat, vagy megkerülni a tavat. Utána, ha van még energiánk, akkor feltúrázunk a Szinnai-kő láncos-létrás kilátójába.

10 km, 450m szint fel/le. Menetidő: 5-6 óra

Ugribugribb túra: Krivec – Halastó- Kis Halastó- Vihorlát-csúcs 1076 m- Szinnai-kő 1060m- Halastó- Krivec

A túra során érintjük a Halastavat, majd kellemes túratempóban meghódítjuk a csúcsot. Utána a másik kilátópontot is érintjük, ahová kiépített úton jutunk fel a Szinnai-kőre, közben fák és erdő, vagy akár hiúz is, ha éppen látunk majd.

25 km, 500m szint fel/le Menetidő: 6-7 óra

Indulás: Debrecenből 4.30- kor. Felszállási lehetőség Nyíregyháza.

Egerből 4.30-kor. Felszállási lehetőség Kazincbarcika, Ózd.

A túrákra nem feltétlenül szükséges túrabot,  de a kényelmes túrabakancs elengedhetetlen. A túra elején található egy talán nyitva levő  kis büfé, de a legjobb ha hozzuk magunkkal a napi elemózsiánkat. A csoport tempójától függően fogunk haladni, nagy valószinűséggel ránk fog sötétedni, így elemlámpát, fejlámpát, fáklyát, szentjánosbogarat hozzunk magunkkal.

Debrecenből létszámtól függően nagybusz, vagy kisbusz indul. Egerből kisbusz. A felszállási leheőségekről kérjük egyeztessetek!

A részvételi díj: 9000 Ft/fő vagy 4500 Ft/fél fő

Vélemény, hozzászólás?